Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Artikelen

16/04/2014 Euthanasiemiddelen soms geweigerd door apotheker

Meer dan de helft van de artsen van de Levenseindekliniek heeft meegemaakt dat een apotheker weigerde om mee te werken aan de euthanasiewens van een patiënt. Dat gebeurde niet alleen uit geloofsovertuiging maar ook omdat sommige apothekers het  niet eens waren met het beleid van de euthanasiearts.

Als artsen van de Levenseindekliniek de dodelijke middelen wordt geweigerd kunnen zij hun patiënten met de euthanasiewens niet helpen. De Levenseindekliniek behandeld veelal controversiële verzoeken zoals bijvoorbeeld dementie, psychiatrie of bij voltooid leven. Bij wet is het geregeld dat een arts bepaald of een euthanasie verzoek terecht is, wanneer dat het geval is wordt het verzoek altijd beoordeeld door een tweede arts. Nu blijkt dat een apotheker aan het einde van het traject het oordeel van de twee artsen en de wens van een patiënt kan tegenhouden.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN