Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Artikelen

03/07/2017 Clientondersteuning hard nodig in de thuiszorg

In de thuissituatie is cliëntondersteuning vaak niet goed te vinden terwijl thuiswonende ouderen met zorg, juist steun kunnen hebben aam een persoon dein meedenkt over de zorg.

Juist omdat er zo een oerwoud is aan regels en zorgbehoevenden vaak niet weten waar ze hulp kunnen vragen en hoe deze hulp werkt.

Er zijn plannen om te bekijken hoe onafhankelijke cliëntondersteuning bekender kan worden voor mensen die zorg thuis nodig hebben. Staatssecretaris van Rijn gaat dit nu met zorgverzekeraars en gemeenten bespreken.

Driekwart van de mensen die eerder gebruik hebben gemaakt van onafhankelijke cliëntondersteuning bleken heel erg tevreden te zijn. Maar zeker 50 procent van de mensen wisten niet van het bestaan ervan of het recht op onafhankelijke cliëntondersteuning, blijkt uit onderzoek van patiëntenfederatie Nederland.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN