Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Artikelen

08/02/2016 Aanbieders wijkverpleging dreigen met rechtszaak

Vier zorgverzekeraars hebben vorige week een brief ontvangen van branchevereniging van zorgaanbieders, ActiZ. De branchevereniging heeft grote moeite dat zorgaanbieders wel zorg moeten leveren maar niet weten of er wel een vergoeding tegenover staat.

ActiZ heeft zorgverzekeraars Menzis, VGZ, Zorg en Zekerheid en DSW in een brief gewaarschuwd voor een mogelijke rechtszaak. Wanneer deze zorgverzekeraars de zorgaanbieders niet betalen maar wel aan de wettelijke plicht houden om zorg te verlenen, dan volgt er een rechtszaak.

Omdat zorgaanbieders nu niet weten waar ze aan te zijn, kan het zijn dat ze bij te veel productie van zorguren, geld terug moeten betalen. De verzekeraars leggen zo alle verantwoordelijkheid bij de zorgaanbieders neer.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN