Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Artikelen

05/05/2017 26 miljoen euro voor kankeronderzoek van KWF

KWF Kankerbestrijding keert 26,2 miljoen euro uit voor 52 nieuwe oncologische onderzoeksprojecten. Deze 52 onderzoeken worden uitgevoerd in 13 Nederlandse onderzoeksinstituten. De bedragen die verschillende onderzoeken ontvangen variëren van 150 duizend euro voor een haalbaarheidsonderzoek tot ruim 1,6 miljoen euro voor een grote internationale studie naar darmkanker.

KWF selecteert de onderzoeksprojecten op basis van hun wetenschappelijke kwaliteit, haalbaarheid en relevantie. Veel van de onderzoeksprojecten hebben te maken met de vraag of het mogelijk is om te voorspellen of een patiënt baat heeft bij een bepaalde behandeling. Doel hiervan is overbehandeling te voorkomen en een betere behandeling op maat te kunnen bieden. Bij een van de onderzoeken, uitgevoerd door het Radboudumc, wordt gekeken naar de mogelijkheid om vooraf vast te stellen of een patiënt goed reageert op immunotherapie. KWF-directeur Michel Rudolphie benadrukt het belang van kankeronderzoek. Sinds de oprichting van het KWF is de vijfjaarsoverleving gestegen van 25 procent toen naar 62 procent nu.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN