Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Ambulances onderbezet in grote steden

De FNV-bond Zorg en Welzijn waarschuwt voor problemen met de bezetting van ambulances in Utrecht, Rotterdam en Den Haag. Er zijn in de komende maanden niet genoeg mensen beschikbaar om alle openstaande diensten in te vullen. Utrecht spant de kroon voor wat betreft het aantal gaten in het rooster. Rotterdam en Den Haag hebben de komende maanden ook ongeveer honderd diensten niet ingevuld.

Uitzendbureaus zouden de openstaande diensten kunnen invullen, maar het is nog maar de vraag of dat daadwerkelijk gaat gebeuren. Daarnaast kleven er diverse minpunten aan het inzetten van uitzendkrachten. Vaste medewerkers ervaren een hoge werkdruk, die in de vakantiemaanden alleen maar toeneemt. Er is volgens de bond te weinig verpleegkundig ambulancepersoneel, onder andere doordat zij minder verdienen dan andere collega’s in het ziekenhuis. Daarnaast neemt de vraag naar ambulances alleen maar toe. Dit komt mede doordat de bevolking groeit, ouderen langer thuis blijven wonen. Daarnaast neemt het aantal toeristen in Nederland toe.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen

  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN